Lucie Koldová

Hraje si se sklem, se šperkem i se světlem. Tvoří. Vymýšlí.

Inspirace. 

Příval inspirace vždy nějak přijde s novým projektem. Teď navrhuji nové světlo a mám pocit, že mě inspiruje všechno kolem, jen je občas náročné se v tom vyznat. Ale bezpochyby pokaždé, když se projdu po sklárně, a cítím tu sílu materiálu, která mi proniká do těla.

 

Time management.

Učím se zpomalit. Už jsem rozvážnější a snažím se dobře odhadovat situace. Jsem člověk, který jedná intuicí a zároveň se nechávám unášet atmosférou. Má to svá pro a proti. Přepínat mezi prací a rodinou pro mě není vůbec snadné.

 

Mateřství.

Pomohlo mi se odtrhnout od věcí, které nemají smysl. Musela jsem se rozhodnout, do čeho jsem ochotna věnovat tu trochu času, co mi zbývá. A rozhodne mi pomohlo otevřít srdce a nechat

se unášet tím zázrakem života, kterým malý Sebastian pro mě je.

 

Must have.

Cit pro detail, naslouchání a zodpovědnost. A aby člověk mohl uspět, musí mít vytrvalost.

 

Můj styl. 

Dávám přednost ležérní a rafinované módě. Mám ráda dobře promyšlené kousky. Fandím českým návrhářům. Preferuji zajímavé materiály, kombinace lesku a matu, v tom jsem designér z povolání. Baví mě, když je oblečení pohodlné a zároveň se v něm cítím žensky. Mám ráda rafinované netradiční střihy, stylově edgy s trochou sex-appealu. Baví mě kontrast, bílá a černá, výstřední doplňky a tmavá ofina. Miluji dobře udělané boty s minimalistickými detaily a overaly.

 

Design.

Design je životní cesta, kterou člověk musí mít rád se vším všudy. Designér se učí zkušenostmi, ne na škole.

 

Pracovní výzvy.

Pracuji s firmou Brokis na nové kolekci, to je pro mě obrovská výzva. Udělat novou věc pro novou firmu je mnohem jednodušší, než stabilně držet vysokou laťku. Výzva je v mém chápání momentálně rozhodnout se pro jeden směr a vytrvat. Tvořit trvalé hodnoty.


Photo ©2016-2017 Jiří Hroník